Ajalehest pärit legend

Peeter Simm
, filmirežissöör
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Za rodinu: panfilovlane nagu monument.
Za rodinu: panfilovlane nagu monument. Foto: Kaader filmist

Kui Venemaa president oli külas oma Kasahstani kolleegil, astusid nad õhtul hämarasse kinosaali ja võtsid kõrvuti istet. Nad olid filmi «28 panfilovlast» esimene auditoorium. Jäid nähtuga rahule. Sellega sai filmi ametlik staatus määratud: ametlik. On oodata, et edaspidi näeb seda Vene telerist igal 9. mail.

Põnev on see, et alguse sai see linateos vaat et amatöörlikust ettevõtmisest. Kuue aasta eest olid kõik produtsendid stsenaariumi tagasi ulatanud enam-vähem ühesuguste küsimustega, kus on lugu, kuhu jääb armastusliin ja üleüldse peategelane? Kaks näitlejat, kes mõlemad olid juba filmis lavastajana kätt proovinud, näitasid üles sihikindlust ja ettevõtlikkust. Nad puhusid elu sisse üleriigilisele internetikorjandusele ja hoidsid huvi hõõgvel juba filmitud lõikude avaldamisega.

Annetajatele avaldas nähtu muljet ja käibele võeti mõiste «rahvafilm», niisiis mitte mingisugune festivali- ega arthouse’i ponnistus, vaid miljonitele kõige levinuma peakujuga vaatajatele arusaadav alguse ja lõpuga film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles