Riigikontrolli hoonesse tekkis Merike Estna maal

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Estna "Kokkulepe"
Merike Estna "Kokkulepe" Foto: Temnikova ja Kasela galerii

See on tõsi. Teosel nimeks "Kokkulepe" ja kunstnik lõi selle sinna avaliku konkursi korras, kuna osutus võidutööks.

Maalile on selgituseks öeldud nii:

"Teos lähtub ruumifunktsioonist ja üldisemalt kultuurikeskkonnast, kus meile on omane kokkuleppeid käesurumisega kinnitada või ka kohtumistel tervituseks kätelda. Teose visuaalis on segatud vastandused, samaaegselt kohtuvad virtuaalmaailm ja rahvuskultuur, tekitades paralleele Eesti e-riigi staatusele ja selle paigutumisele kohalikule rikkalikule kultuuripärandile.

Emojid kui läbi virtuaalkeele visuaalse kommunikatsioonikeele juurde tagasi pöördumine, mis on olenemata rahvusest või kultuurilisest kuuluvusest kõigile mõistetavad ning mis annavad  ühtlasi öeldule ka uue ambivalentsema tähenduse ja võimalusi selle tähenduse eritõlgendusteks. Tarbekunstist ja rahvuskultuurist pärinevad mustrid ja värvid väljuvad traditsioonilise maalikunsti aktsepteeritud piiridest ja võimaldavad tarbekunsti ja maalikunsti vahelisele hierarhiatele ja nende päritolule tähelepanu pöörata."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles