Jää hüvasti, valge soulimees!

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta on 2007: George Michael esineb Ateenas.
Aasta on 2007: George Michael esineb Ateenas. Foto: John Kolesidis/Reuters/Scanpix

Popmuusikakangelaste suremisest on tänavu kujunenud juba teatav uusnormaalsus, kui surma kohta üldse nii võib öelda. Iga surm on mingis mõttes erinev ja sama, mingis mõttes ainukordsus ja klišee ühel ajal.

George Michaeli surm oli ootamatu, kuna vanust vaid 53. Teadaandes on napilt märgitud, et surm saabus kodus ja une pealt ning põhjuseks süda. Tervisehäire linnukesi oli laulja CVsse ka varem sisse kantud. 2011. aastal viidi Michael kopsupõletikuga intensiivravisse, kus ta vaakus hinge ja mille tõttu parasjagu väljamüüdud saalidele väldanud «Symphonica Tour» ajutiselt katkes.

George Michael oli üks suurimaid briti popstaare läbi aegade ja suurim, kelle andis maailmale ultrapopi kümnend, 1980ndad. Kreeka päritolu ja Põhja-Londonis sündinud Michael (kodanikunimega Georgios Kyriacos Panayiotou) alustas juba 18-aastasena koos Andrew Ridgeley’ga bändis Wham!, millest sai briti uue popi üks suurimaid sensatsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles