Soome suurimat tõsielusarja filmiti Eestis

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsielu- ja seiklussari «Heroes of the Baltic Sea».
Tõsielu- ja seiklussari «Heroes of the Baltic Sea». Foto: YLE

Soome telekanalis YLE TV2 algas eile uus tõsielu- ja seiklussari «Heroes of the Baltic Sea», mida filmiti nii Eestis, Soomes, Rootsis kui Saksamaal. Tegemist on «gameality»-sarjaga, mis sai inspiratsiooni erinevatest arvutimängudest ning selles segunevad reaalne elu ning fantaasia. 

«Heroes of the Baltic Sea» algab 15. sajandil toimuva aardelaeva hukuga, millest pääseb eluga noor Axel, keda ajavad taga verehimulised mereröövlid. Milliseks kujuneb Axeli saatus, hakkavad välja selgitama praeguse aja noored. Neli mängijat valiti välja kevadel 500 soovija seast, kirjutab YLE.

Mängijate jaoks on kõik võtetel toimuv üllatus. Kaks nädalat kestnud võtteperioodi ajal said nad päeval eesootavast teada alles hommikul. Lastele antud ülesanded nõudsid loogilist mõtlemist ja füüsilist vastupidavust. Esimeses osas pidid nad näiteks helikopterist merre hüppama ja külmas vees sadu meetreid kaldale ujuma. 

Tõsielus toimuva vahele näidatakse filmilõike, mis kujutavad sadade aastate taguseid sündmusi. Filmiosas astuvad üles põhjanaabrite tippnäitlejad nagu näiteks Ville Virtanen, Minttu Mustakallio ja Tommi Korpela. Tõsielu osa režissöör on Tuukka Temonen, filmiosa aga AJ Annila, kes on ka Eestis filmitud «Igitee» režissöör, sarja produtsent on Riikka Takila.

Uut teleformaati töötati YLE laste- ja noortesaadete toimetuses välja neli aastat ning see on juba suurt huvi äratanud ka rahvusvahelisel turul. Sarja teine osa, mille tegevus toimub Tallinna vanalinnas ja kolmas episood jõuavad YLE TV2 ekraanile täna, neljas ja viimane, viies, aga homme. 

«Heroes of the Baltic Sea» on ka järelvaadatav YLE Areenas aadressil areena.yle.fi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles