Vaata klippi: Aki Kaurismäki uus film näitab soomlaste suhtumist pagulastesse

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aki Kaurismäki uus film räägib tavalise soomlase kohtumisest pagulasega.
Aki Kaurismäki uus film räägib tavalise soomlase kohtumisest pagulasega. Foto: Kaader filmist

Soome filmi elava legendi Aki Kaurismäki kauaoodatud uue mängufilmi «Toivon tuolla puolen» ehk «Lootuse teisel poolel» esimene reklaamklipp on välja tulnud.

Film räägib Soomes varjupaika taotlevast Süüria pagulasest Khaledist ja kohalikust müügimehest Wikströmist, kelle teed ootamatul kombel ristuvad. Iroonilises võtmes kujutab Kaurismäki tavalise soomlase ja pagulase esimest kohtumist ja varjupaiga taotlemise protsessi, aga ka soomlaste umbusku ja võõraviha. Lõpuks tundub kõik siiski õnnelikult lõppevat, nagu Kaurismäki eelmiseski filmis «Le Havre – sadamalinn».  

Peaosades on Sherwan Haji ja Sakari Kuosmanen, teistes rollides mitmed Kaurismäki püsinäitlejad, nagu Kati Outinen, Sulevi Peltola ja Ilkka Koivula.

Soomes tuleb film välja veebruari alguses. Rahvusvaheline esilinastus on Berliini filmifestivalil, kus see võistleb Kuldkaru pärast. Eestis hakkab filmi levitama Must Käsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles