Kirglikust korvpallurist maailma tippfagotimängijaks

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kuuskmann.
Martin Kuuskmann. Foto: Karl J. Kaul

Ajaleht The New York Times nimetab tema pillimängu hämmastavaks ja rabavaks, ta kuulub ühe käe sõrmedel ülesloetavate maailma tippmängijate sekka, talle on kirjutatud 13 fagotikontserti, ta püüab teist korda Grammyt, ja mis peamine, ta on eestlane, tema nimi on Martin Kuuskmann. 

Aasta lõpp tõi suurepärase uudise, et eesti muusikud on taas maineka muusikaauhinna nominendid. Fagotimängija Martin Kuuskmannil ei ole pärast 2007. aastat sinna maailma asja olnud, seetõttu peab ta seda saavutuseks ja suureks tunnustuseks.

«Saada kahest kaks – saada valituks viie sekka sadade plaatide, solistide ja teoste seast nii 2007. kui 2016. aastal, ja seda mõlemal korral minule kirjutatud fagotikontserdiga – on suur au. See ei tähenda aga kaugeltki, et ajaksin suled puhevile, vastupidi. See paneb mind rohkem mõtlema ja tööle, ma ei võta seda kaugeltki iseenesestmõistetavalt. See on kui õli tulle valamine, et võtta ette uusi põnevaid projekte,» rääkis Kuuskmann Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles