Kenneth Branaghi teater naaseb Eesti kinoekraanidele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Osborne’i näidendit «Meelelahutaja», mille peaosatäitjana astub üles Branagh isiklikult, näeb Coca-Cola Plazas.
John Osborne’i näidendit «Meelelahutaja», mille peaosatäitjana astub üles Branagh isiklikult, näeb Coca-Cola Plazas. Foto: promo

10. jaanuaril jõuab taaskord Eesti kinodesse Kenneth Branaghi teatrikompanii. Publikule esitletakse John Osborne’i näidendit «Meelelahutaja», mille peaosatäitjana astub üles Branagh isiklikult.

Osbourne’i näidendit «Meelelahutaja» etendati esimest korda 1957. aastal Inglismaal. 60 aastat hiljem on Kenneth Branaghi teatrikompanii toonud selle klassikalise näidendi taaskord publiku ette. «Meelelahutaja» linastub Tallinnas, Coca-Cola Plazas ja Tartus, kinos Ekraan teisipäeval, 10. jaanuaril kell 18:30.

«Meelelahutaja» tegevus toimub sõjajärgses Suurbritannias ning loob ilmeka pildi tolleaegsete vanade varieteeteatrite armetust glamuurist, rebides eest tegelaste maskid ja päästes valla nende isiklikud deemonid. Näidendi on lavastanud on Rob Ashford, peaosatäitjana astub üles ei keegi muu kui Branagh ise.

Forum Cinemas teatrisõpradele on Branagh tuntud William Shakespeare’i «Romeo ja Julia» ning «Talvemuinasjutt» lavastustest. «Meelelahutaja» kinoülekande režissöör on Benjamin Caron, kes oli Branaghi tuntud teleseriaali «Wallander» viimase hooaja režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles