Vaata, kes teevad ERRi renoveeritud uudistemajja kunsti

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mäetamm
Marko Mäetamm Foto: Albert Truuväärt

Kuueliikmeline žürii valis välja kunstiteosed, mis hakkavad kaunistama ERRi renoveeritud uudistemaja aadressil F. R. Kreutzwaldi 14, teatas ERR. Konkurss oli jagatud neljaks osaks vastavalt teoste paiknemisele ruumide seintel (kunstiteoste kogumaksumus on 37 619 eurot).

Tulemused:

Konkursi I osa (hoone I korrus) – kavand märgusõnaga «Trepp». Žürii leidis, et kavandi ideeline ja vormiline lahendus on omanäoline ning tunnustas esitaja kontseptuaalse idee selgust. Kavandi kunstiline tase oli kõrge, see oli teostatud professionaalselt. Kavandi esitaja oli läbi mõelnud teostuse võimalikkuse ja otstarbekuse ning teose mõistliku konstruktsiooni ja materjali valiku. Kavand oli esialgselt esitatud konkursi III osale, kuid esitaja oli nõus selle teostama konkursi I osas. Kavandi esitaja OÜ Rabarber, autor Maret Sarapu (kunstiteose liik: klaasmosaiik)

Konkursi II osa (hoone II korrus) – kavand märgusõnaga «Info». Žürii leidis, et kavandi ideeline lahendus on omanäoline. Kavandi kunstiline tase oli kõrge ja see oli tehtud professionaalselt. Kavand kajastab kunstiliselt ja humoorikalt tellija tegevust uudistemajas. Kavandi esitaja Temnikova & Kasela OÜ, autor Marko Mäetamm (kunstiteose liik: maal).

Konkursi III osa (hoone III korrus) – kavand märgusõnaga «Siin Tallinn 1». Žürii leidis, et nimetatud kavand sobib hoone ajaloolise väärtuse ja arhitektuurilise stiiliga, lahendus on omanäoline ning kavand teostatud professionaalselt ja kunstiliselt kõrge tasemega. Kavandi esitaja Vaal Art OÜ, autor Laurentsius ehk Lauri Sillak (kunstiteose liik: maal, seinale riputatav installatsioon).

Konkursi IV osa (hoone III/IV ja IV/V korrusel asuvates orvades) – kavand märgusõnaga «Tondo» kandilistes orvades ja kavand märgusõnaga «Neljas ring» ümarates orvades. Žürii hindas kavandite ideelist ja vormilist kvaliteeti, nende sobivust hoone ajaloolise väärtuse, arhitektuurse stiili ja kasutamise otstarbega. Kavandid sobivad ette nähtud asukohta, need on teostatud professionaalselt. Läbi on mõeldud ka praktilised küljed. Kavandi «Tondo» esitaja ja autor on Jüri Kask (kunstiteose liik: maal). Kavandi «Neljas ring» esitaja on Laamann OÜ, autor Tarrvi Laamann (kunstiteose: liik maal).

Žüriisse kuulusid Margus Saar (žürii esimees), Jaan Elken, Marko Kekishev, Valner Valme, Katrin Kivimaa ja Jane Teresk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles