Ole nüüd! (ja enne)

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Ole maalid «Deemon» ja «Sõda».
Kaido Ole maalid «Deemon» ja «Sõda». Foto: Karel Koplimets

Möödunud aasta lõpus Tallinna Kunstihoones avatud näituse «Nogank hoparniisi» taga seisev Kaido Ole tutvustust ei vaja. Tegemist on Eesti kunstimaastikul pikalt tegutsenud kunstnikuga, kelle tihti suuremõõtmelised maalid suudavad oma süžee või realistliku maalilaadiga kergelt imponeerida ning leida heakskiitu väga mitmekülgsete kunstiteadmistega vaatajaskonnas. Veebruari alguseni avatud näitusega seotult vajab lahti seletamist pigem pealkiri «Nogank hoparniis», ent seda väljamõeldud keele sõnapaari võib iga külastaja tõlkida vastavalt oma soovile.

Isikunäitusel väljas olevatel maalidel on kunstnik Kaido Ole seganud realistlikku ja geomeetrilist kujutamisviisi kollaaži ning popkunstiga, kaasates ühtlasi heli ja installatiivseid elemente. Sealjuures hargnevad interpreteeritavad kihistused lahti nagu sibul, toimides avatud teostena, mis külastaja loodud reeglite järgi tähendusi saavad.

Üheks läbivaks jooneks on teostest selgelt väljaloetav kunstniku huumorimeel. Kohati irooniline, mõneti absurdne, pisut pikantne ning veidi groteskne, kuid äärmiselt nauditav igal juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles