Viimane võimalus! Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor ja dirigent Benjamin Kirk

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Kirk
Benjamin Kirk Foto: promo

Alates 2016. aasta septembri keskpaigast kuni selle aasta jaanuari lõpuni juhatab Tartu Ülikooli Akadeemilist Naiskoori noor inglasest dirigent Benjamin Kirk ning koos annavad nad 21. jaanuaril oma ainsa Tallinna kontserdi «KOKKUVÕTE. In Freezing Winter Night», mis on ühtlasi nende senise koostöö viimane ülesastumine. Veebruarist on naiskoori juures tagasi puhkuselt naasev dirigent Triin Koch.

Benjamin Theophilius Martin Kirk (s 1992) on noor inglise dirigent, kes on õppinud nii bakalaureuse- kui magistriõppes Tõnu Kaljuste käe all (cum laude) ning lõpetanud ka Inglise Kuningliku Muusikaakadeemia (Patrick Russill). Hetkel omandab Kirk järgmist magistriharidust Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias orkestridirigeerimises, kus tema erialaõpetajaks on Paul Mägi. Pärast koostööd Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskooriga jätkab Kirk õpinguid Tallinnas, kuid kindlaid edasisi tööalaseid plaane tal veel ei ole.

Eestis veedetud kolme aasta jooksul on Benjamin olnud koormeister Eesti Rahvusmeeskoori ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori juures, kuid dirigendina on just Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor tema esimene oma koor. Ühiselt on nelja kuu jooksul omandatud uut repertuaari, mis on pärit aastatest 1198 kuni 2016, sealhulgas kaks Benjamin Kirki enda loodud teost. Läbilõige ühisest teekonnast tuleb ettekandele 21. jaanuari kontserdil, mis on TÜANi ja Kirki neljas ühine ülesastumine. Varasemad kontserdid toimusid Tartus ja Viljandis.

Kontsert «KOKKUVÕTE. In Freezing Winter Night» toimub laupäeval, 21. jaanuaril 2017 kell 19 Tallinna Niguliste muuseumis. Repertuaaris on inglise, jaapani ja prantsuse muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles