Loodust säästev tulevikukodu KODA

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KODA loojad Taavi Jakobson, Kadri Tonto ja Ülar Mark.
KODA loojad Taavi Jakobson, Kadri Tonto ja Ülar Mark. Foto: Sander Ilvest

Business Insider reastas möödunud aasta kümme innovatiivset kodu, esimesena on ära märgitud Eesti ettevõtte Kodasema energiasäästlik, loodussõbralik ja liigutatav väikemaja KODA. Berliinis toimunud World Architecture Festivalil oli KODA betoonmaja üks kümnest kogu maailmast valitud Small Project Prize’i kategooria finalistist. Peale selle hinnati KODA sisekujundust hõbemedaliga Ameerika arhitektuuriauhindade jagamisel – American Architecture Prize for Interior Design 2016. 

Eesti Arhitektide Liidu aastapreemiate jagamisel peeti KODA by Kodasema aga viimase kolme aasta parimaks väikeobjektiks, tunnustust jagasid nad Metsakõlakodadega RUUP.

Kodasema hakkas betoonist väikemaja mõttega mängima alles 2014. aastal, kuid juba aasta hiljem oli prototüüp nimega KODA 1.0 valmis. KODA esitleti esimest korda 2015. aasta sügisel Tallinna arhitektuuribiennaalil ja Disainiööl. Tänaseks on valminud juba KODA 2.1, mille seeriatootmine ka just käima läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles