Nädala plaat. Mäss haihtuva homse vastu

Juhan Raud
, kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Run The Jewels
Run The Jewels Foto: Kuvatõmmis

«Run The Jewels»

«Run The Jewels 3»

Run The Jewels, Inc.

Hinne: 3

Kui hiphopi artistid EL-P ja Killer Mike otsustasid koos natuke muusikat teha, ei aimanud vist kumbki, et nende ühisprojekt Run the Jewels saab populaarsemaks kui kummagi auväärsed soolokarjäärid eraldi. Nende esimene, samanimeline album oligi vist pigem humoorika kõrvalepõike kui millegi tõsisena mõeldud. Ent selle järg «Run the Jewels 2» oli juba midagi hoopis muud – piire nihutav meistriteos, pärast mida polnud enam miski endine. See kõlas nagu tulevik.

Nüüd on see tulevik veel lähemale jõudnud ning reaalsusel on sellega ajuti raske võistelda. Tulevikuhorisondil on komme lähemale jõudes ka paratamatult igavamaks minna – homne jookseb vaikselt tähendusest tühjaks. Sellises olukorras ei suuda ka kunstilised moonutused seda enam tihtipeale hästi ületada. Teiselt poolt on jällegi Trumpi, Brexiti ja mujal toimunu valguses homne maailm praegu ikka päris ebakindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles