Collegium Musicale esitab Mirjam Tally kooriloomingut

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirjam Tally
Mirjam Tally Foto: Erakogu

Homme, 17. jaanuaril kell 19 toimub Tallinnas Kultuurikatlas autorikontsert, kus kammerkoor Collegium Musicale esituses kõlab Mirjam Tally koorilooming, sh värske eestikeelne teos «Tuleta meelde armastust». Kontserdil on kaastegev noor näitleja Teele Pärn.

Autorikontsert hõlmab Mirjam Tally kooriloomingut vahemikus 2009–2016 ja see lõpetab tema heliloojaresidentuuri Eesti Kontserdi juures.

«Pean eesti heliloojate loomingu esitamist väga oluliseks ning seda suurem heameel on astuda üles autorikontserdil,» rääkis Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärav. «Oleme Tally loominguga ka varem kokku puutunud, teos «Sinu vari» / «Your shadow» on spetsiaalselt Collegium Musicalele kirjutatud.»

Üksvärava sõnul on Tally loomingus kesksel kohal kõla värv, paljuski on tegemist justkui ühe hetke või seisundi kirjeldusega, teosed on mediteerivad ja sissepoole vaatavad. Tähtsal kohal tema loomingus on eesti autorite luuletekstid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles