Dostojevski menuromaan teatrilaval

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Arum filmis «Polaarpoiss».
Jaanika Arum filmis «Polaarpoiss». Foto: Kaader filmist

Vene Teatri väikeses saalis esietendub 20. jaanuaril Fjodor Dostojevski «Kuritöö ja karistus», mille on dramatiseerinud ja lavastanud Igor Lõssov.

Teatri kinnitusel tuleks Igor Lõssovi lavastatud «Kuritööd ja karistust» nimetada «Üleastumiseks ja karistuseks», kuna Dostojevskit pikka aega ja süvenenult uurinud lavastaja räägib laval just sellest, kuidas inimene on oma eesmärkide saavutamiseks sunnitud mingist piirist üle astuma – astuma üle teise inimese, üle iseenda või otsima teid ja võimalusi üleastumiseks teisi jäljendades. Kui me ringi vaatame, siis saame kurvastusega aru, et niimoodi kaasaegne maailm üles ehitatud ongi.

Lisaks Vene teatri näitlejatele Sergei Tšerkassov, Viktor Marvin, Natalja Murina, Jelena Tarassenko, Aleksand Okunev, Jelena Jakovleva ja Lilia Šinkarjova mängib lavastuses ka Jaanika Arum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles