Piip ja Tuut Mängumajas askeldab veider mutike

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise Apollo meelelahutuspäev staaride saatel, Venno Loosaar
Solarise Apollo meelelahutuspäev staaride saatel, Venno Loosaar Foto: Meisi Volt

Piip ja Tuut Mängumajas esietendub 20. jaanuaril Marek Demjanovi lavastus «Pobiseja», mille dramaturg on Piret Jaaks, muusikaline kujundaja Venno Loosaar ning kunstnik Kristel Maamägi. Peamistes rollides näeb Katrin Valknat.

Pobiseja on üks selline veider mutike, milliseid leidub igas linnas. Kui ta tänaval kõnnib, siis ta pobiseb kogu aeg midagi. See on salapärane. Inimesed peavad teda veidrikuks. Kuid selgub, et see pole üldsegi nii. Pobiseja lihtsalt räägib asjade, puude, lindude ja loomadega, sest ta on väga üksildane. Ta käib alati ringi suure kotiga, milles ei ole tavapärased asjad. Sealt võib leida niidirulle, kommipabereid, katkisi mänguasju, puuoksi jms. Ta korjab need tänavatelt üles ning kodus meisterdab neist erilisi mänguasju ja puhub nendele elu sisse. Kõik lapsed saavad Pobiseja juures palju targemaks, sest Pobiseja «puhub» oma leiutistega nende nukruse, pahad unenäod ja hirmud ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles