Kristjan Randalu: džässmuusikas oleneb kõik kontekstist

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu
Kristjan Randalu Foto: Mihkel Maripuu

Pianist Kristjan Randalu, kes üle aastate eesti publiku ette soolokavaga tuleb, jätab endale vabaduse kontserdil tajutava energia põhjal otsustada, milliseks repertuaar just sel õhtul kujuneb. 

«Klassikalisel klaveriõhtul on suur rõhk sellel, mida mängitakse, ja inimesed, kes kontserdile tulevad, sellest lähtuvadki. Minul kui džässpianistil on täielik vabadus otsustada koha peal, mida ma kontserdil teen,» ütleb Randalu intervjuus Postimehele. «Loomulikult on mul küll ettekujutus, mõtted ja sihid, mida tahan proovida ja mängida, aga publik sellest ju ei tea. See on viimase hetkeni positiivselt avatud olukord.»

Randalu ei välista, et võib kontserdil teatud olukordades tajuda, et teise loo järel kolmandaks mõeldu mingil põhjusel lihtsalt energeetiliselt ei toimi. «See ei ole kas piisavalt kontrastne või on seda hoopis liigagi. Siis võib kava jooksvalt ümber otsustada. Nagu samamoodi teadlikult jätta hetki, mil vaadata, mis nüüd saab, kui lugude vahele tekib tühimik, mida tahan kuidagi täita,» mõtiskleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles