Värviline kunstipreemia leidis laureaadi

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Ello, Laud, 2015
Eleriin Ello, Laud, 2015 Foto: Repro

Sadolini preemia laureaat on teada ja selleks sai Elerin Ello. Preemiaga kaasnes 5000 eurot.

Sadolin kunstipreemia on vanim erakapitalil põhinev kunstipreemia Eestis, mida antakse välja 1996. aastast. Preemia eesmärgiks on väärtustada Eesti kunsti ühiskonna peegeldaja ja rikastajana.

Kunstipreemia lähtub ideest «värv kui kunst», mis hõlmab endas iga-aastase kunstipreemia väljaandmist ning lisaväärtusena avalikkuses kunstiteadlikkuse tõstmist. Ettevõtte eesmärgiks on tunnustada kunsti avaliku ruumi loomuliku osana. Kunstipreemia tunnustab sealjuures ennekõike kunstnikku kui loovat mõtlejat ja ühiskonna rikastajat. Lisaks rahalisele preemiale aitab ettevõte kunstnikel oma loomingut esitleda läbi Sadolin kunstikalendri.

Tänavusele Sadolin kunstipreemiale nomineeriti kuus kunstnikku nende viimase hooaja loomingu põhjal: Eleriin Ello, Kristi Kongi, Laura Põld, Enn Põldroos, Tõnis Saadoja ja Sigrid Viir.

Kandidaadid esitasid Eesti Kunstimuuseum, Eesti Kunstnike Liit, Tallinna Kunstihoone, Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum, Tartu Kunstimuuseum ja kvartaliajakiri KUNST.EE.

Sadolin kaubamärki esindav Akzo Nobel Baltics AS korraldas oma töötajaskonna seas hääletuse, mille tulemusena selgus võitja.

Viimastel aastatel on Sadolini kunstipreemia nominendid olnud noored loojad.

2015. aastal võitis preemia Tanja Muravskaja, teised nominendid olid Eike Eplik ja Kris Lemsalu.

2014. aastal võitis preemia Paco Ulman, teised nominendid olid Laura Põld ja Anu Vahtra.

2013. aastal võitis preemia Kristi Kongi, teised nominendid olid Jass Kaselaan ja Neeme Külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles