Eesti esinduskoor terveks kuuks ookeani taha (2)

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor.
Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Foto: Kaupo Kikkas

Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) asub veebruaris seni pikimale, terve kuu kestvale kontserditurneele Ameerika Ühendriikides ja Kanadas, mille ettevalmistus on laias laastus kestnud pea kaks aastat ning mis toimub koostöös agentuuriga New World Classics (USA). Esimesest reisist ookeani taha on möödas 27 aastat, viimastel aastatel satutakse sinna keskmiselt kord hooajal. 

EFK juhatuse liige Esper Linnamägi ütleb, et mastaapsus on aastatega suurenenud ja koostööd rohkem. Uhkusega nimetab ta seni värskeimat – koos Los Angelese filharmoonikute ja dirigent Gustavo Dudameliga toimunud kontserte möödunud aasta mais Los Angelese Walt Disney nimelises kontserdimajas.

«Sellised kontaktid ei teki üleöö, EFK-l on seljataga pikk ja põhjalik aastaid kestnud töö. Meie nime, salvestisi ja kvaliteeti teatakse. Siit tekivad omakorda koostöösoovid  dirigentidelt, kontserdimajade kunstilistelt juhtidelt ning promootoritelt. Ehk me sõidame sinna, kuna meie vastu tuntakse huvi. Meie eesmärk on kõrge vokaalikvaliteet ja eesti muusika ning riigi tutvustamine.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles