Eesti kinodes jätkuvad maailma tippteatri otseülekanded

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hedda Gabler»: Chukwudi Iwuji ja Ruth Wilson.
«Hedda Gabler»: Chukwudi Iwuji ja Ruth Wilson. Foto: Jan Versweyveld

2. veebruaril alustab kinokett Forum Cinemas taas otseülekandeid Londonist sealse riikliku teatri (National Theatre) lavalt, kust esimesena jõuab ekraanile Peter Shafferi näitemäng «Amadeus».

1979. aastal just National Theatre’is välja tulnud näidendis saabub riiakas imelaps Wolfgang Amadeus Mozart maailma muusikapealinna Viini, et seal läbi lüüa. Noormehe talendi ees aukartust tundva õukonnahelilooja Antonio Salieri võimuses on tema nime tutvustada või see hävitada. Pimeda kadeduse küüsis vaevlev Salieri astub Mozarti vastu muusika ja viimaks ka jumala abiga.

Näitemäng võitis Olivier’ ja Tony auhinna ning hiljem kohandas Shaffer selle ka Oscariga autasustatud filmilooks. Uuslavastuse režissöör on Michael Longhurst ja selles mängib peaosa – Salierit – Lucian Msamati, kes on laiemale publikule tuntud sarjadest «Troonide mäng» ja «Luther».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles