Alasti publiku ees? «Novembri» peaosalistele pole see probleem (4)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater NO99 näitlejad Rea Lest ja Jörgen Liik
Teater NO99 näitlejad Rea Lest ja Jörgen Liik Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Puuvõrad tantsivad lohutult, niiskus poeb kontidesse, tuul naha vahele. Paljajalu jooksev noor neiu rebib seljast lühikeste varrukatega linase kleidi ning viskub külmunud maale. Ta kraabib mulda ja püherdab külmunud lehtedel. See on Liina, Rainer Sarneti uue mängufilmi «November» peategelane. 

Hans, teine peategelane, istub puu all ja vaatab unistavalt kuuvalguses särava mõisahoone akendesse. Palavikuliselt helkivate silmadega noormehel on seljas vaid õhuke pintsak, mille all viledaks kulunud särk.

See, et NO99 näitlejad pole tavalised lihast-luust inimesed, saab taas kord kinnitust Andrus Kivirähki kultusromaani «Rehepapp» ainetel valminud filmist «November». Kui novembrist märtsini toimunud võtetel olid ülejäänud tegelased porihalli taeva all paksudes lambanahksetes kasukates, siis näitlejate stseenid eeldasid peaaegu või täiesti alasti olekut.

«Oli hetki, mil oli väga külm, aga ma ei keskendu enam sellele, sest praegu on mul soe,» vastab Jörgen Liik küsimusele, kas neil võtete ajal külm ei olnud. Rea Lest täiendab, et külm ongi nii kaua, kuni saad sooja. «Me ei olnud päevad läbi ilma varrukateta,» nendib Jörgen ja tema lause lõpetab Rea: «See oli korraks.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles