Homme näeb kinodes otseülekandena briti näitekunsti tipptaset

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Shafferi näidend “Amadeus”,peaosas Lucian Msamati.
Peter Shafferi näidend “Amadeus”,peaosas Lucian Msamati. Foto: promo

Londoni rahvusteatri aasta esimese otseülekandena jõuab homme, 2. veebruaril Eesti kinoekraanidele Peter Shafferi näidend «Amadeus», milles astub peaosas lavale tunnustatud näitleja Lucian Msamati.

Näitemäng «Amadeus» räägib Wolfgang Amadeus Mozarti algusaastatest Viinis. Näidendis on kandev roll teleseriaalidest «Troonide Mäng» ja «Luther» tuntud näitlejal Lucian Msamatil ning etenduse muusikat saadab Southbank Sinfonia. Otseülekanded jõuavad kinolinadele Tallinnas Coca-Cola Plazas ja Tartus kinos Ekraan algusega kl 21.

Londoni rahvusteatri kevadhooaja järgmise etendusena saab Eesti publik nautida 16. veebruaril Jeanne d'Arc'i elul ja katsumustel põhinevat näidendit «Püha Johanna», mille nimiosas mängib Gemma Arterton. Märtsikuus näeb publik Ibseni näidendi «Hedda Gabler» uut tõlgendust ning hooaja lõpetab aprillis Shakespeare'i komöödia «Kaheteistkümnes öö», mille peaosas on võluv näitlejanna Tamsin Greig.

Suvel toob Forum Cinemas eesti publiku ette Ämblikmehena tuntud näitleja Andrew Garfieldi, kes astub üles mitu auhinda võitnud kaheosalises näidendis «Inglid Ameerikas». Esimene osa «Aastatuhande lõpp» jõuab kinolinale 20. juulil ning teine osa «Perestroika» 27. juulil.

London National Theatre etenduste otseülekandeid näidatakse Tallinnas Coca-Cola Plazas ja Tartus kinos Ekraan. Otseülekanded algavad kinodes kell 21. Otseülekannete kava ja tutvustused leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles