Kinokülastajad panid nahka 900 000 liitrit popkorni (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popkorn pole paha.
Popkorn pole paha. Foto: SCANPIX

2016. aastal külastasid filmisõbrad Forum Cinemase Tallinna, Tartu ja Narva kinosid üle 1,1 miljoni korra, eelistades enim vaadata animafilme ning eestimaist komöödiat, näitab kinoketi värske statistika. Filminautimise kõrvale on hakatud tarbima üha enam kinonäkse ja -jooke, mullu osteti kinodes 900 000 liitrit popkorni.

«Tervikuna oli möödunud filmiaasta sisu osas veidi nõrgem kui 2015. aasta, mistõttu pean meie kinode külastajate arvu püsimist enam-vähem aasta varasemal tasemel väga heaks tulemuseks. Oluliseks panuseks vaatajate arvu säilimisel olid tugevad eestimaised filmid ning animad,» ütles Forum Cinemase tegevdirektor Kristjan Kongo. Kõige enam külastati mullu Forum Cinemase kinodest filmisõprade lemmikut Coca-Cola Plazat ja seda peaaegu miljonil korral.

Mullune Forum Cinemase kinode publikumagnet oli eestimaine film «Klassikokkutulek» enam kui 45 000 vaatajaga. Teisele kohale jäi vaatajate arvult kogupere film «Zootropolis» üle 36 000 ning seejärel üleilmne kassahitt «Jääaeg: Kokkupõrge» 35 500 vaatajaga. Kokku näidati Forum Cinemase kinodes mullu kokku 327 linateost.

«Sellel aastal on oodata sisult ja kvaliteedilt tugevamaid filme ning veelgi mitmekesisemat programmi, mistõttu prognoosin tänavu külastuste arvu kasvu,» märkis Kongo ning lisas, et Forum Cinemas plaanib nii pealinnas kui ka väljaspool alustada mitme uue arendusprojektiga, mis peaksid konkurentsi tihendama ning omakorda kinokülastusi kasvatama. «Märtsis avame juba uue kino Viljandis ning peame laienemisplaane ka teistes linnades.»

Kinosõbrad said 2016. aasta jooksul nautida Forum Cinemase kinodes ka üleilmselt tunnustatud ooperi-, teatri-, balleti- ja kontserdiülekandeid ning erilinastusi. Mullu osutus Eesti publiku seas populaarseimaks Metropolitan Opera klassika «Pärlipüüdjad» ning «Madame Butterfly». Moskva Suure Teatri balletiülekannetest oli menukaim «Spartacus» ning Londoni rahvusteatri lavastustest «Hamlet» Benedict Cumberbatchiga peaosas.

Filmide ja kultuuriteoste nautimise kõrvale sõid Forum Cinemase külastajad aasta jooksul ära 900 000 liitrit popkorni ning 25 000 kilogrammi komme. «Kinosõbrad on üha rohkem hakanud filminautimise kõrvale sööma kinonäkse ja -jooke, populaarsemad on endiselt soolane popkorn, Coca-Cola ja kommid, kuid üha rohkem tarbitakse ka tervislikke suupisteid ja smuutisid.»

Forum Cinemas AS on Balti riikide suurim kinooperaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza ning Tartus Ekraan. Alates 2013. aasta maist kuulub Forum Cinemase Põhjamaade kinoketti Nordic Cinema Group ning alates selle aasta 23. jaanuarist on keti omanikuks maailma juhtiv kinooperaator AMC Entertainment Holdings.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles