Esimesed kaadrid: Michael Fassbender mängib Jo Nesbø kangelast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Fassbender
Michael Fassbender Foto: SCANPIX

Michael Fassbender mängib Jo Nesbø romaani järgi vändatavas krimidraamas peategelast, mõrvarühma alkohoolikust ja ahelsuitsetajast vastuolulist vaneminspektorit Harry Hole'i.

Film põhineb Nesbø seitsmendal romaanil «Lumememm», mis ilmus eesti keeles kirjastuse Varrak väljaandel 2012. aastal. Romaani sünopsis: On novembrikuu. Esimene lumi on just maha tulnud. Väike Jonas ärkab keset ööd ja märkab, et ema on kadunud. Ta on üksi kodus. Akna taga näeb ta aga lumememme, millel on kaelas ema roosa lemmiksall.

Harry Hole, Oslo mõrvarühma ettearvamatu vaneminspektor, kes on saanud endale kauni uue abilise Katrine Bratti, asub asja uurima. Kui kaob teinegi naine, selgub sünge tõde, et sarnastel asjaoludel – kohe pärast esimese lume saabumist – on aastate jooksul arvukalt abielunaisi ja emasid kadunud. Algab jaht sarimõrvarile, kelle jäljed viivad minevikku ja Bergenisse. Aga Harry ei suuda kuidagi vabaneda tundest, et keegi on talle väga lähedale pugenud ja temaga kassi-hiirt mängib.

Filmi lavastab spioonidraama «Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk» (2011) režissöör Tomas Alfredson, kaasa löövad ka Rebecca Ferguson ja Charlotte Gainsbourg.

«Filmis on tugev skandi-noir element,» ütles Fassbender väljaandele Digital Spy. «Väga rammus asi tuleb. Mulle meeldib Alfredsoniga koos töötada, ta on suurepärane filmitegija. Mu meelest saab sellest jube ja põnev film.»

«Lumememm» peaks kinodesse jõudma tänavu sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles