ERR.ee: Vene suurfilm jätab Eesti kriitikud külmaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Admiral».
«Admiral». Foto: Repro

Selle aasta oodatumaks Vene suurfilmiks tituleeritud mängufilm «Admiral», mida asjatundjate sõnul võib pidada ka propagandapöördeks, jätab Eesti filmikriitikud võrdlemisi külmaks.

Läbi aegade üks kallimaid vene filme, erinevate allikate järgi 16-20 miljonit dollarit neelanud linateos põhineb legendaarse admiral Koltšaki elulool, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Eepilises sõjadraamas kohtub suur armastus Venemaa ajaloo suurima draamaga - kodusõjaga - nii lubab filmi tutvustav tekst ja ei eksita: suuri tundeid «Admiralis» jagub.

«See on siuke postmodernistlik hübriid melodramaatilise love story koos eepilise blockbusteriga,» rääkis filmikriitik Boris Tuch.

Meeldejäävad lahingustseenid ja kodumaal palavalt armastatud näitlejad ei varjuta Tuchi sõnul paratamatust - filmi nõrka stsenaariumit, milles on selgelt äratuntav nõukogudeaja propagandavalem, seekord ainult teistpidi pööratult.

«Klassikalises nõuka filmis toimus tegevus kodusõjas, punased olid head, valged olid hirmsad, siin on vastupidi,» lisas Tuch.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles