Ehitaja pilk elukeskkonna kvaliteedile

Katrin Koov
, Arhitektide liidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Toomik
Tõnu Toomik Foto: Peeter Langovits

Eilses lehes ilmus intervjuu viimastel arhitektuuripreemiatel enim silma paistnud KAMP Arhitektidega. Täna lisame usutluse Merko Ehituse juhatuse liikme Tõnu Toomikuga. 2015 ja 2016 andis arhitektide liit preemiat välja koos Merkoga. See on ehitaja pilk elukeskkonna kvaliteedile ja selle arengule. Kvaliteedi parandamiseks tuleb üksteist ära kuulata ja koostööd teha, on Tõnu Toomiku seisukoht.

-Kuidas hindate Eesti ehituskunsti hetkeseisu arhitektuuripreemiate laureaatide põhjal?

Nominentide tööd olid väärikad. Eriti rahul olen võidutöödega, nii Pärnu rannastaadioni kui ka Tartu Pauluse kiriku restaureerimisega. Mul on rõõm, et oleme saanud preemia abil aidata head arhitektuuri esile tõsta, ning panustame ka tulevikus arhitektide väljaõppesse ja valdkonna arendamisse. Oleme alustanud koostööd EKA arhitektuuriteaduskonnaga, kus Merko on aidanud avada arhitektuuri- ja linnaplaneerimise osakonnas energiatõhususe professuuri. Meie sõsarettevõte E.L.L. Kinnisvara toetab suuremahulist uurimisprojekti, mis keskendub Tallinna linnaehitusvisioonide ja ruumiliste tulevikustsenaariumite uurimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles