Dingo kuldajastu koosseis tuleb publiku ette

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dingo kuldajastu koosseis täna, 10. veebruaril toimunud pressikonverentsil.
Dingo kuldajastu koosseis täna, 10. veebruaril toimunud pressikonverentsil. Foto: Lehtikuva

Eeloleval suvel astub publiku ette kultusbändi Dingo kuldaja algkoosseis. Dingo hiilgeaeg, mil valitses dingo-hüsteeria oli 1984–1986, kui bändi kuulusid Neumann, Pepe Laaksonen, Jonttu Virta, Pete Nuotio ja Quuppa Seittonen.

1982. aastal Poris loodud Dingo on Soome kõigi aegade üks populaarsemaid ansambleid. Algkooseis on varem kokku tulnud kahel korral – 1993 ja 1998. 2000ndate alguses mindi aga omavahel nii tuliselt tülli, et mehed ei ole 15 aastat suhelnud. Möödunud suvel toimunud juhuslikul kohtumisel sõjakirves maeti ning ligi 60-aastased mehed on taas prooviruumis.

Ansambli liikmed rääkisid ajalehele Helsingin Sanomat, et esimene proov oli lausa maagiline, esimene lugu, mida mängiti, oli superhitt «Sinä ja minä», muusikud ise on seda meelt, et vahepealseid lahusoldud aastaid nagu polekski olnud.

Esialgsed plaanid toovad bändi kokku suvisteks festivalideks. Kuna muusikud on enda sõnul täielikult sõiduvees, võib neist ka pärast festivalisuve midagi kuulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles