Meeste võimuvõitlus Krahlis

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vaimukuskuss» paneb proovile Märt ja Priit Piusi, Kait Kalli ja Karl-Andreas Kalmeti füüsilised võimed.
«Vaimukuskuss» paneb proovile Märt ja Priit Piusi, Kait Kalli ja Karl-Andreas Kalmeti füüsilised võimed. Foto: Herkko Labi

Von Krahli teatri saalis roomavad ringi tagurpidi diivanid. Te lugesite õigesti, jah, diivanid. Üsna päevinäinud diivanite all on näitlejad, täpsemalt mehed, kes veavad neid oma seljas nagu… kodasid kui kodu sümboleid või elutaaka, aga ka mugavuse ja mandumise koondpunkti.

Ent nagu vanameister Freud on öelnud, vahel on sigar lihtsalt sigar. Nii on äsja Von Krahli teatris esietendunud lavastuses «Vaimukuskuss»: diivanites võib näha kõike ja ükski nägemine pole vale.

Lavastaja Renate Keerd on minimalistlike vahenditega – tühi ruum nelja mööblieseme ja nelja näitlejaga (kelle tekst koosneb nappidest lausetest) – loonud Von Krahli mustale lavale laboratooriumi, kus võetakse luubi alla meestevahelise (võimu)võitluse, paikapanemise ja tunnustuse vajadus, sõprus ja reetmine. Meeste võitlus aga seetõttu, et naised kehtestavad oma võimu teiste vahenditega, võib-olla sama tobedalt, kuid vähem füüsiliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles