Kes on Laur Joamets ja Sturgill Simpson?

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sturgill Simpson esineb koos Laur Joametsaga (vasakul) Grammy tseremoonial.
Sturgill Simpson esineb koos Laur Joametsaga (vasakul) Grammy tseremoonial. Foto: Frank Micelotta / PictureGroup /Sipa USA / SCANPIX

Sturgill Simpson on Kentuckyst pärit muusik, kes on andnud välja kolm kauamängivat, ja nagu saavutused näitavad, on temast saanud võimsa kantririigi Ameerika Ühendriikide üks olulisemaid kantriartiste. Kui Sturgill Simpsoni eelmine ja peaaegu adekvaatselt pealkirjastatud «Metamodern Sounds In Country Music» oli veel võrdlemisi traditsiooniline kantriplaat, mis pälvis ka Grammy nominatsiooni, siis praegune «A Sailor’s Guide To Earth» laiendas omadega kantrikontseptsiooni. Ta pühendas plaadi oma pojale ja seda on ühtlasi kirjeldatud ka kui elujaatavamat.

Nende plaatide võrdlusena on mainitud ka asjaolu, et Sturgill oleks võinud sellist «Metamoderni» stiili keskmise Nashville’i artisti moel pärast järgnevat karjääri toota ja elupäevad õhtusse veeretada. Kuid ta otsustas teisiti. Plaat jõudis Billboardi edetabelis kohale nr. 3, mis näitas kaugelt suuremat edu kui «Metamodern» ja tunnistas valitud tee õigsust. Grammydel oli see peale country-kategooria võidu ka parima plaadi nominent.

Laur Joamets tegi kunagi Eestis bluusbändi Dramamama. Sturgill Simpsoni bändi jõudis ta järgmisel moel: ühise tuttava kaudu, kelle bändil oli sama produtsent. Sturgill Simpsonil oli kitarristi vaja, Laur Joamets saatis mängunäidise, kõik sobis, löödi käed ja nüüd on Grammy käes. Ja mitte ainult. Ka esinemisi olulisimates USA telesaadetes, nagu «David Lettermani show», «Saturday Night Live» jne.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles