Eesti videomäng jõudis maailmakaardile

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«No Truce with the Furies», kavand
«No Truce with the Furies», kavand Foto: Za/um

Eesti arvutimängustuudio ZA/UM sõlmis ülemaailmselt populaarse arvutimängude müügiplatvormi Humble Bundle'iga arendatava rollimängu «No Truce with the Furies» investeerimis- ja kirjastamislepingu, mis viib mängu vähemalt kümne miljoni huviliseni.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor arvutimängude disaini erialajuhi Kristi Ramoti sõnul on leping arvutimängude kategoorias Eesti suurim ja olulisim kirjastustehing, mis asetab meie mängutööstuse globaalsele kaardile.

«No Truce with the Furies» peaks praeguse seisuga ilmuma aasta lõpus eeskätt Windowsi-arvutitele. Žanri poolest on tegemist rolli-mõistatusmänguga, kus kogu ettetulev võitlus toimub dialoogivalikute kaudu. Mängu tegijad on üheks inspiratsiooniallikaks nimetanud klassikalist arvutimängu «Planescape: Torment».

«See, et Humble Bundle hakkab kirjastama uusi paljulubavaid mänge ning investeerib ühe esimesena eestlaste töösse, oli kõigi maailma videomängu-uudiste esikaanel,» ütles Ramot.

«No Truce with the Furies», kavand
«No Truce with the Furies», kavand Foto: Za/um

«Videomängud on globaalselt 100 miljardi dollari äri ning suure konkurentsi tõttu on uutel mängudel aina raskem potentsiaalsete ostjateni jõuda. Humble Bundle'i lojaalsed kliendid tähendavad mängule «No Truce with the Furies» automaatselt 10 miljonit silmapaari ja potentsiaalset ostjat,» rääkis Ramot. Ta lisas, et ZA/UMi eduloole sillutasid teed paar viimaste aastate edukat tehingut.

2013. aastal võttis globaalne strateegiamängude kirjastaja oma tiiva alla arvutimängu «Teleglitch», mida arendas Tartu meeskond Test3 Projects. Mobiilimängude stuudio PlayFlame Rakverest avaldas enda kõige esimese mängu Zombie High Dive juhtiva mobiilimängude kirjastaja Chillingo abiga. Kohaliku suurima iseseisva mobiilimängude stuudio Creative Mobile'i Eestisse laekuv maksutulu on juba mitu aastat start-up sektori esikolmikus.

«Need saavutused on seda muljetavaldavamad, et Eesti mängusektorit praktiliselt ei toeta. Põhjanaabrite riiklik innovatsiooniprogramm Tekes on Soome mängudesse investeerinud enam kui 30 miljonit eurot. Mõtlema võiks panna fakt, et iga soomlaste mängudesse investeeritud euro on neile tagasi toonud kuus eurot maksutulu,» lisas Ramot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles