Vaata, millises majas Elvas nüüd kultuuri nautima hakatakse

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elva uues multifunktsionaalses kultuurikeskuses Kesk tänav 30 on 256-kohaline saal kontsertide ja teatrietenduste korraldamiseks ning kino näitamiseks, mugavad ruumid igapäevase kultuuritegevuse ja huviringide korraldamiseks, samuti galerii ning kohvik. Kokku on hoones ligikaudu 1000 m2 põrandapinda. 

1986. aastal tollase tipparhitekti Maie Penjami projekteeritud ja nõukogude aja lõpul valminud kultuurikeskuse Sinilind hoone rekonstrueerimist alustati 2016. aasta mais. «Rekonstrueeritud hoone on saanud kaasaegse põhjamaise ilme ja kooskõlas algsete arhitektuursete printsiipide ja põhimahtude asetusega,» ütles YIT Ehitus divisjonijuht Andras Kelt. Algne «Elva kino» silt on hoone sees punasel fassaaditellisel ka uhkelt eksponeeritud, lisas Kelt. Töö tellis Elva linnavalitsus koos sihtasutusega Elva Kultuur, projekteeris U-Disain ja ehitas YIT Ehitus.

Sihtasutuse Elva Kultuur juhataja Kätlin Saarela sõnul võimaldab moodne ja avar maja lükata Elva kultuurielule sisse uue hoo. «Lõpuks on elvalastel oma kauaoodatud tantsusaal,» sõnas Saarela. «Samuti jõuab nüüd Elvasse rohkem kontserte ja teatrietendusi, sest uue saali võimalused on hoopis suuremad. See sobib hästi ka konverentside pidamiseks.»

Arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahrušev on kujundanud hoone fassaadile loodusvalge tellispinna, mis vaheldub suurte klaaspindadega. Majale annab aktsenti peasissepääsu suur betoonist varikatus. U-Disaini poolt loodud siseviimistlus on lihtne, modernne ja valdavalt heledates toonides. Galerii ja kohviku maast laeni akendest avaneb vaade Elva mändidele ja Arbi järvele. Põnev valguslahendus enam kui saja välisvalgustiga kutsub pimedal ajal linnaelanikke kultuurikeskusse sisse astuma.

Kultuurikeskuse esimene avalik üritus on vabariigi aastapäeva aktus 24. veebruaril. Suur avamispidu ehk Anne Veski kontsert on kavas 11. märtsil. Esimese teatrietendusena näeb uues majas 15. märtsil Rakvere teatri «Maalermeistrit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles