Aja auk. Töö marksistlikus tehases

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stereolab
Stereolab Foto: Kuvatõmmis

Briti kitarribändi Stereolabi peeti Prantsuse uue laine, Saksa krautrock’i ja marksistliku poliitika segamise lipulaevaks. Neilt tuli tavaliselt plaat aastas, ükskõik kas nende ümbriseid maaliti siis käsitsi pööningul või trükiti tsehhis. Masinal on aga 2010. aastast peale juhe väljas ja lauljatar Laetitia Sadier teinud üllatuslikke avaldusi, mis näitavad, et kõik ei olnudki nii roosiline.

Sadier ei kasvanud Pariisis, vaid selle lähedal. Pariis olnuks kastreeriv, väikekodanlik ja kritiseeriv. Kes Pariisis julges sõna võtta, sellele anti kohe pihta. Laetitia isa töötas IBMis ja pere elas seetõttu vahepeal ka USAs. Laetitia üks esimesi suuri lemmikbände oli The Smiths, tänu kellele Sadier õppis peeneid ingliskeelseid sõnu ja hakkas taimetoitlaseks.

Erinevalt näiteks Morrisseyst, kelle lemmikesineja on tema ise, ei taha Sadier enam Stereolabi lugusid kuulata. Sadier ja Stereolabi kitarrist Tim Gane olid paar 14 aastat ja Gane oli Sadier’ muusikakool. Sadier’le meeldis Gane’i bänd McCarthy, kes sattus esinema Pariisi. Sadier andis Gane’ile oma telefoninumbri, romantilises mõttes, aga kutsuti marksistliku McCarthyga lausa Londonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles