Vaata, kuidas näeb Virgina Woolfi looming välja balletina

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni kuningliku balleti etendus "Woolf Works"
Londoni kuningliku balleti etendus "Woolf Works" Foto: Apollo Kino

Virginia Woolfi teostest inspireeritud ja kriitikutelt ohtralt kiidusõnu pälvinud Wayne McGregori kolmikballett «Woolf Works» tuleb pärast esiettekannet esimest korda mängukavasse tagasi. Londoni kuningliku balleti etendust on võimalik Apollo kinos vaadata just täna.

Virginia Woolfi teedrajav kirjanduslik tegevus inspireeris mitmete auhindadega pärjatud koreograafi Wayne McGregorit looma Londoni Kuninglikule Balletile kolmikballetti. McGregor on kaua kuulunud suurte balletiuuendajate hulka. Ta on töötanud koos kunstimaailma piire ületavate partneritega ja kombineerib selles kriitikute kiidetud koreograafias teemasid Woolfi kolmest silmapaistvast romaanist «Proua Dalloway», «Orlando» ja «Lained», kasutades kirjaniku kirju, esseid ja päevikuid. Balleti muusika on elektroonilist ja elavat muusikat kombineerides kirjutanud Briti helilooja Max Richter (Infra, Sum ja Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons).

Koreograafia - Wayne McGregor                                  

Kestus (hinnanguliselt) kaks tundi 35min (kahe vaheajaga)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles