ERSO tähistab Eesti Vabariigi aastapäeva alternatiivse peoga

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Mölder ja ERSO proovis.
Sander Mölder ja ERSO proovis. Foto: ERSO

Päev pärast vabariigi aastapäeva korraldavad ERSO ja peosari TIKS elektroonilist ning orkestrimuusikat ühendava suursündmuse «Alternative Energy», mille kava ja kontseptsiooni on koostanud dirigent Olari Elts. 

Üritus algab 25. veebruaril kell 19 Estonia kontserdisaalis ja jätkub hommikutundideni teatris N099, kus DJde ja live-muusikutena astuvad üles orkestri kontsertmeister Triin Ruubel, direktor Kristjan Hallik  ja paljud teised orkestrandid.

DJ Peeter Ehala alustab publiku üleskütmist kontserdisaali fuajees juba enne kontserti, esmakordselt ühineb ERSOga elektronmuusik Sander Mölder, live-videolahendustega täiendab ettekandeid Alyona Movko.

Avateosena tuleb ettekandele noore Eesti helilooja Marianna Liiki uudisteos «Motion in Oscillating Fields». Kontserdi nimiteoseks on Ameerika helilooja Mason Batesi alternatiivenergia vajalikkusest ja kliimamuutustest kõnelev «Alternative Energy», mille tarbeks on lavale koondatud hulk helitehnikat ning autolammutusest toodud autoosi alates päevinäinud esitiivast kuni summutini. Publik saab kuulata ka Ameerika ühe parima orkestritundja John Adamsi teost «City Noir», mis on kirjutatud urbanistliku filmimuusikana olematule filmile.

Kristjan Halliku sõnul on ERSO kui tulevikku vaatava orkestri rõhuasetused sel nädalal interdistsiplinaarsel koostööl ja altneratiivenergial. «Soovime publikule pakkuda tavapärasest erinevat kogemust,» lisab ta. 

Vaata videot proovist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles