Vaata: Tartu Popi ja Roki Instituudi verivärsked videod

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Popi ja Rocki Instituut avaldas uue video
Tartu Popi ja Rocki Instituut avaldas uue video Foto: Kaader videost

Ansambel Tartu Popi ja Roki Instituut avaldab sel nädalal oma neljanda albumi «Sfääride muusika», mille väljaandjaks on USA indie-muusika plaadifirma Minty Fresh.

Varem on eksperimentaalset indie-pop´i viljelevalt TPRI-lt ilmunud kolm albumit: «Madise mardikogu» (2004), «Biidermeier-psühhedeelia» ning «Marienbad» (2014).

1993. aastal Chicagos loodud Minty Fresh, millega TPRI sõlmis 2013. aastal 5-aastase lepingu, pani paarikümne aasta eest muuhulgas aluse rootsi ansambli The Cardigans rahvusvahelisele karjäärile. «Sfääride muusika» on TPRI teine Minty Freshi kaubamärgi all ilmuv album, ühtlasi on USA plaadifirma tegelenud TPRI nelja aasta eest digitaalselt taasavaldatud esimese kahe albumi levitamisega rahvusvahelisel muusikaturul.

«Sfääride muusika» esitluskontserdid toimuvad neljapäeval, 2. märtsil algusega kell 21.00 Tartus Erinevate Tubade Klubis (Aparaaditehas) ja pühapäeval 5. märtsil, algusega kell 20.00 Tallinnas jazziklubis Philly Joe´s. Tartus mängib plaate DJ Ingver Pagar. Kaasesinejateks Tallinnas on Marten Kuningas ja Raul Ojamaa.

Minty Fresh'i kutsel on TPRI 9.-22. märtsini plaadiesitlustuuril USA-s, andes kontserte San Francisco ja New Yorki muusikaklubides ning esinedes sõltumatus raadiojaamas WFMU.

Video albumi avaloost «Pimesi»:

Video laulule «Meteoor»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles