Suri viljakaim Eesti ulmekirjanik

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Tarlap.
Tiit Tarlap. Foto: Urmas Luik

Eesti vabariigi aastapäeval lahkus materiaalsest maailmast Eesti üks viljakaimaid ulmekirjanikke Tiit Tarlap (13. november 1954 – 24. veebruar 2017).

Peamiselt seiklus- ja märuliulmet viljelenud Tarlapit avaldasid tema loomeperioodi alguses ajakirjad ja maakonnalehed. 1998. aastal tunnistati tema lühiromaan «Vihkamise suund» Eesti ulmeauhinna Stalker vääriliseks. Viimasel ajal ilmus Tarlapilt peaaegu igal aastal raamat, 2012. aastal romaan «Lõhestusjoon» tõi talle teise Stalkeri.

«Ilmselt on igal lugejal oma nägemus Tiit Tarlapi loomingust, aga iseloomustavalt võiks nimetada seikluslikkust, mehiste väärtuste ülistamist, ühiskonnakriitikat ning autori leppimatust maailmas vohava valskuse ja ebainimlikkusega. Tarlapi ulme üks iseloomustavaid jooni on ka tugev krimikirjanduslik alge, eriti see nn karmi koolkonna oma,» kirjutab Jüri Kallas veebiajakirjas Reaktor ilmunud järelehüüdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles