Aja auk. Laste heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larry Clarki "Kids"
Larry Clarki "Kids" Foto: Kaader filmist

1995. Sundance’i filmifestival. Kõik pressivad vaatama filmi «Kids», mida ei näidata pärast seda mitu kuud. Keegi pole seda veel näinud, aga kombinatsioon temaatikast (New Yorgi teismelised), debüütlavastajast (fotograaf Larry Clark) ja levitajast (Miramax) tekitab furoori. «Ma arvan, et see ei saa isegi R-reitingut,» ütleb keegi ametnik Disneyst, Miramaxi emafirmast. «Tähendab, ma pole seda veel näinud, aga...»

Sees seisavad Clark ja stsenarist Harmony Korine kõrvuti ning jälgivad sebimist. Nad on ebatavaline paar. Clark on pikk, ja kuigi tal on vanust 52 aastat, mõjub ta nagu tõsine tudeng. Korine on tilluke, põrkab mööda seinu ja on, kuigi ta ei taha sellest rääkida, 21.

Film räägib seksist ja narkootikumidest ning skandaalsete fotode mees Clark on selle üles võtnud dokumentaalstiilis. Miramaxi närviline juht Harvey Weinstein kisub sajandat sigaretti ja soovib, et Clark ütleks rahvale, et «Kids», milles ei mängi näitlejad, ei ole dokumentaalfilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles