Eesti film pääseb Amazoni videolaenutusse

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arko Okki dokumentaalfilm «Allan»
Arko Okki dokumentaalfilm «Allan» Foto: Kaader filmist

Arko Oki dokumentaalfilm «Allan» jõuab Amazon Prime'i kaudu rahvusvahelise publikuni viiel territooriumil, sh USAs, Suurbritannias ja Jaapanis.

Filmi rahvusvaheline esilinastus toimus Teherani filmifestivalil Cinema Verite 2015. aastal. Filmi levitab USA levifirma Adler & Associates Entertainment Inc. «Allan» on toodetud stuudios Acuba Film koostöös stuudioga Miracle Worker. Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Televisioon.

«Allan» on film Kristuse eas pimeda noormehe elu helgemast ja tumedamast poolest. Filmi peaosas on elurõõmus ja terane Allan Vibur. Filmi režissöör ja operaator on Arko Okk, helirežissöör Romet Pott.

«On uhke värk, kui eestikeelset filmi saab vaadata üheaegselt mõlemal pool planeeti. Tegu ei ole enam rahvusvahelise, vaid globaalse leviga, mis poeb meie põuetelefonidesse. Tore, kui see jõuab ka mõne vaataja hinge,» ütleb Arko Okk filmi tänapäevaste piiramatute levivõimaluste kohta.

https://www.youtube.com/watch?v=WTwkngdfmvs

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles