Õllesummeri avapäeva peaesineja on Kasabian

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasabian esinemas Rock am Ring festivali laval 2014. aastal.
Kasabian esinemas Rock am Ring festivali laval 2014. aastal. Foto: Wikipedia / Internet

Kasabian, kes on sel suvel aprillis ilmuva uue plaadi tuules peaesineja nimekatel festivalidel, nagu Reading ja Sziget, esineb ka 5. juulil Tallinna Lauluväljakul, Õllesummer Festivalil.

1997. aastal tegevust alustanud Kasabiani kirjeldatakse tihti kui indie-roki esindajat, kuid bändi kitarrist Sergio Pizzorno väidab end indie-rokki vihkavat ega leia, et bändi looming sellesse kategooriasse kuuluks. Kasabian mängib elektroonilise muusika ja roki segu ning on kahtlemata täna üks Briti bändide esinimesid rokk- ja kontsertbändide kategoorias.

Grupi nimi on inspireeritud USA sarimõrvarit Charles Mansonit põgenemisel abistanud autojuhi Linda Kasabiani nimest – ka see annab edasi bändi salapärast ja tumedat fiilingut, mis saadab nende loomingut.

Nende aprillis ilmuvat plaati ootab kogu maailm. Pizzorno on seda kommenteerinud järgmiselt: «Eelmine aasta oli parim mu elus. Terve maailm oli pea peale pööratud. Mina aga mõtlesin, et sellest saab parim aasta minu elust. Kirjutasin lõbusa popalbumi, mis vastandub hetkel maailmas toimuvale. Selline oli minu reaktsioon vastukaaluks sellele olukorrale.»

Kuigi bändi kirjeldatakse kui üht parimat kontsertesinejat ning tuntud moe- ja autobrändid tahavad nendega koostööd teha (ühe nende New Yorgi show stiliseeris tippmoemärk Mulberry), on mehed väidetavalt tagasihoidlikud ning tuurivabal ajal võib neid näha kodulinnas Leicesteris, kus aega veedetakse lapsepõlvesõprade seltsis.

Järgmise välisartisti teatab Õllesummer lähinädalatel.

Video Kasabiani laulule «Days Are Forgotten»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles