Vaata, kellest tehakse Soome kõigi aegade kallimaid telesarju

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader 2014. aastal valminud filmist «Muumit Rivieralla» ehk «Muumid Rivieral».
Kaader 2014. aastal valminud filmist «Muumit Rivieralla» ehk «Muumid Rivieral». Foto: Kaader filmist

Tove Janssoni muumitrollidest tehakse telesari. Uus  animatelesari «Muumitrollid» valmib 2019. aasta alguseks ning selle eelarve on üle 20 miljoni euro, kirjutab Helsingin Sanomat. 

20 miljoni euroga on plaanis valmis teha 26 osa 52st. Animatsioonide eelarved on erinevad, kuid antud sari ulatub kallimate hulka. Produtsent Marika Makaroffi sõnul ei tehta sarja Tove Janssoni armastatud tegelaskujudest vaid lastele, see on mõeldud ka täiskasvanud vaatajatele. «Tegemist on prime-time vööndi koguperesarjaga, mille tegemine maksab palju.»

Nii suur eelarve teeb Muumide-sarjast ühe Soome kõigi aegade kallima filmi- ja televisiooniprojekti. Möödunud aastal valminud filmi «Angry Birds» tootmine maksis 65 miljonit eurot.

Tänasest kogutakse sarja tegemiseks ühisrahastuse kaudu ka raha sarja visuaalseks arendustööks. Praegu on selle ülempiiriks hoopis 200 000 dollarit. Sarja üldeelarvet silmas pidades on tegemist väikese summaga, aga tootja sõnul ongi selle eesmärk muumifännide kaasamine sarja valmistusprotsessi. Eriti soovitakse tähelepanu saada USA fännidelt.

Kõik osad kestavad 22 minutit. Sarja muusika autorid on Pekka Kuusisto ja Samuli Kosminen, dramaturg aga Melli Maikkula.

Kuhu ja kellele täpselt sarja müüma hakatakse, on täna veel saladus. Tootjate unistus on kunagi valmis saada ka muumitrollide film.

«Kui see peaks realiseeruma, siis mitte enne aastat 2021. Plaan on, aga see on algusjärgus,» rääkis produtsent Markoff. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles