Ilmumas on raamat Stanislavskist

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raudsepp.
Peeter Raudsepp. Foto: Merike Lill

Ilmumas on inglise näitleja, lavastaja ja teatriuurija Jean Benedetti raamat «Stanislavski ja näitleja. Stanislavski viimased näitlejameisterlikkuse tunnid 1935–1938», mille on  inglise keelest tõlkinud Peeter Raudsepp.

Jean Benedetti raamatut «Stanislavski ja näitleja. Stanislavski viimased näitlejameisterlikkuse tunnid 1935–1938» esitletakse kolmapäeval, 15. märtsil kell 15.30 Eesti Teatriliidus (Uus 5). 

Foto: Raamat

Raamatu annavad välja Eesti Teatriliit ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Esitlusel kõnelevad Stanislavski tõlkimisest Ingo Normet ja Peeter Raudsepp.

Jean Benedetti (1930–2012) on inglise näitleja, lavastaja, teatriuurija ja õppejõud. Ta töötas pikka aega Londoni Rose Bruford College'i rektorina. Benedetti on tõlkinud inglise keelde Stanislavski «Minu elu kunstis» ja kirjutanud menukad ülevaateteosed «Sissejuhatus Stanislavskisse» (Stanislavski: An Introduction, 1982) ja «Stanislavski elulugu» (Stanislavski: A Biography, 1988).

Tema teos «Stanislavski ja näitleja» (Stanislavski and the Actor, 1998) pakub Stanislavski süsteemist selge ja kaasaegse ülevaate. See põhineb Stanislavski viimastel eluaastatel Moskva ooperi-draama stuudios antud kursusel. Benedetti on raamatusse koondanud Stanislavski harjutuste ja improvisatsioonide üleskirjutusi, millest lähtudes esitab Stanislavski süsteemist ulatusliku ülevaate tänaste näitlejatele ja õpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles