Eestisse tuleb esinema popbänd, kes ka päriselt oluline on

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The XX
The XX Foto: Kuvatõmmis

Praeguse hetke üks säravamaid Briti bände The xx on esimene Sunset Festival Estonia väljakuulutatud artist. Kontsert toimub 14. augustil Tallinna Lauluväljakul, Mere alal.

Sunset Festivali näol on tegemist üsna ebatraditsioonilise festivalikontseptsiooniga Baltikumis. Nimelt koosneb festival mitmest ühepäevasest muusikasündmusest suveperioodil kõigis kolmes riigis ning iga päeva peaesinejaks on üks maailmaklassi artist, keda toetavad Baltikumi esinejad.

Festival sai alguse 2015. aastal Lätis, mil Sigulda lossivaremetes astusid üles Richard Bona ning Roisin Murphy. Eelmisel suvel esinesid Lätis sama sündmuse käigus Iiri laulja Damien Rice ning Briti rokkbänd James. Saabuval suvel toimub Sunset Festivali käigus veel näiteks ansambli Evanescence kontsert 21. juunil Leedus Trakai lossis.

Esimeseks Sunset Festival Estonia esinejaks on aga hetke üks kuumimaid Briti bände The xx. Ilmselt avastasid paljud kuulajad selle bändi enda jaoks möödunud sügisel, kui ilmus nende ülipopulaarne singel «On Hold», mis vallutas edetabeleid ja südameid nii Suurbritannias, USAs kui ka Baltikumis. Lugu on pärit albumilt «I See You», mis on The xx-i kolmas stuudioalbum. Jaanuaris ilmunud plaat jõudis kiiresti plaadimüügi edetabelite tippu, just nagu ka trio esimene album «xx» (2009). Teine plaat «Coexist» (2012) jõudis esiviisikusse. 2010. aastal võitis bänd maineka Mercury auhinna ning 2011. aasta tõi endaga kaasa kolm Brit Awardsi nominatsiooni.

Bändi stiili võib iseloomustada kui indie pop-rokki, milles kuuleb R&B mõjutusi ning mida täiustavad tugevad bassi ja house-muusika biidid. Muusikakriitikud peavad The xx-i stiilseks ja originaalseks koosluseks, mis mõjutab muusika arengut lausa globaalsel tasandil.

Piletite eelmüük saab Piletilevis alguse 15. märtsil kell 10. Eelmüügiks vajaliku koodi saamiseks saada e-mail aadressile sunset@ltips.lv ja kirjuta e-maili teemareale sõna KOOD. Piletite avalik müük algab 20. märtsil kell 10. Kokku tuleb müügile vaid 4000 piletit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles