Piip ja Tuut esinesid kolmes keeles kahes riigis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus «Piip ja Tuut kontserdil».
Lavastus «Piip ja Tuut kontserdil». Foto: Meeli Küttim

Piip ja Tuut Teater naasis kahenädalaselt välisreisilt Kopenhaagenist ja Riiast. Ringreisil Taanis ja Lätis vuras teatri autos ja järelkärus kaasas kolm lavastust, mida esitati kolmes keeles ning kokku nägi publik seitset etendust.

3.–5. märtsil mängiti Kopenhaagenis Nordvest Teatris taani keeles lavastust «Piip ja Tuut kontserdil». Vaatamas käisid lasteaedade ja koolide rühmad ning nädalavahetuse etendustel pered ja teatritudengid. Taani Eesti Koolile võeti eraldi kaasa eestikeelne lavastus – Piip ja Tuut püstijalakomöödias «Loomad». Kokku said taanlased plaksutada viiele etendusele.

9.–10. märtsil pakuti Riia festivalipublikule kahte lavastust: «Piip ja Tuut kontserdil» ning esmakordselt inglise keeles lavastust «Piip ja Tuut Hamlet», mille tõi eelmisel aastal Piip ja Tuut Mängumajas lavale Läti lavastaja ja näitekirjanik Lauris Gundars. Etendused toimusid ASSITEJ festivali «Eju Meklét» kutsel Babite Kultuurikeskuses Pinkis ja Riia Nukuteatris. Piip ja Tuut olid ka erikülalisteks Läti telekanali LNT hommikuprogrammi otsesaates.

Aprillis ootab Piip ja Tuut Teatrit soome ja eesti publik Tamperes, kus toimub järjekordne Tuglase Seltsi korraldatud kultuurifestival ja laat «Martin Markkinat». Järgmine pikem ringreis seisab ees juunis, kui festivalile Copenhagen Stage viiakse külakostiks ingliskeelne versioon lavastusest «Piip ja Tuut Hamlet» ning juunikuu lõpus jõuab Wuzheni teatrifestivalile Hiinas väiketeatri legendaarseim lavastus «Piip ja Tuut kontserdil».

Seniks aga näeb Piipu-Tuutu etendusi andmas peaaegu iga päev üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles