Gustav Suitsu luulepreemia pälvis Tõnis Vilu

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuletaja Tõnis Vilu
Luuletaja Tõnis Vilu Foto: Annika Markson

Gustav Suitsu luulepreemia pälvis tänavu Tõnis Vilu luulekogu «Kink psühholoogile» eest.

Žürii sõnul kandis Tõnis Vilu möödunud aasta detsembris ilmunud luulekogu «Kink psühholoogile» Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi. Kogu oli ka teistest preemiale kandideerinud luulekogudest selgelt eristuv, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Tõnis Vilu sõnul pole ta Gustav Suitsu luule mõjusid teadlikult bipolaarsust käsitlevasse luulekogusse põiminud. «Aga mulle on olulised olnud Gustav Suitsu suured kujundid nagu «elutuli» ja «tuulemaa» ehk siis, kuidas hoida võib-olla laialt öeldes seda inimese isiklikku soojust nii-öelda ajaloo tuulte tallermaal,» rääkis Vilu. 

2017. aastal kandideerisid Gustav Suitsu luulepreemiale järgmised luulekogud: Piret Bristol «Üks ümberringi», Indrek Hirv «Kuradisild» ja «Toomemägi on Emajõgi», Hänilane «Viiulimäng vanan vaksalin», Hando Runnel «Tuul tantsib toome okstes», Ivar Sild «Heinakõrred» ja Tõnis Vilu «Kink psühholoogile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles