Ministeerium eraldas kirjandusprojektidele ligi 73 000 eurot

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeerium toetas 31 kirjandusprojekti - kirjandusklassika, lastekirjanduse, kirjastamisprojektide ja kirjandusürituste programmist eraldati kokku 72 378 eurot.

Kultuuriministeeriumi kirjandusnõuniku Asta Trummeli sõnul laekus arvukalt huvitavaid projekte, millest paljud olid mõjutatud möödunud lugemisaastast ja nii sooviti korraldada lugemisüritusi, kohtumisi kirjanikega ja raamatututvustusi, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

«Kirjandusprogrammide komisjon lähtus projektide puhul pikemaajalistest kavadest, näiteks lastekirjanduse puhul toetati kirjanduskonkursside korraldamist, aga ka eesti kirjanduse tutvustamist maailmale,» ütles Trummel.

Eesti kirjandusklassika programmi raames eraldati näiteks Eesti Teaduste Akadeemia Underi ja Tuglase Kirjanduskeskusele 3242 eurot Friedebert Tuglase 125. sünniaastapäeva tähistamiseks, Pimedate Infoühingule Helikiri eraldati 1400 eurot Eesti romaanide helindamiseks pimedatele.

Kirjastamisprojektidest ja kirjandusürituste programmist toetati sel aastal 10 aastaseks saavat Eesti Kirjanduse Teabekeskust 3621 euroga, mis läheb rahvusvahelise eesti kirjanduse tõlkijate seminari korraldamiseks. Eesti Rahvusraamatukogu sai Helsingi raamatumessil esitletava väljaande «Lühike eesti raamatu ajalugu» kirjastamiseks 1500 eurot, Eesti Kirjanike Liidule eraldati 4000 eurot kirjandusfestivali HeadRead korraldamiseks ja samapalju eraldati neile ka kirjanikega kohtumiste korraldamiseks raamatukogudes, Võtikvere Küla Selts sai XII raamatupeo korraldamiseks 400 eurot ning Helme Sanatoorne Internaatkool sai 345 eurot projektile rehkendustund Palamusele ja «Kevade» radadele.

Eesti lastekirjanduse programmist sai näiteks Tallinna Kultuuriväärtuste Amet 1623 eurot Tallinna Keskraamatukogu raamatu «Suvevaheaeg koolis» väljaandmiseks, mille on kirjutanud Kätlin Vainola ning illustreerinud ja kujundanud Kertu Sillaste. Raamat kingitakse kõigile Tallinnas esimesse klassi minevatele lastele. AS Tänapäev sai Eesti Lastekirjanduse Keskuse, kirjastuse Tänapäev ja ajakirja Täheke lastejutuvõistluse «Minu esimene raamat» korraldamiseks 2622 eurot, lisaks eraldati Eesti Rahva Muuseumile 2335 eurot Eesti Rahva Muuseumi jutusarja «Minu jõulujutt» tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles