Eesti lavastus võitis rahvusvahelise teatrifestivali peaauhinna

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Libahundi» trupp auhinnaga.
«Libahundi» trupp auhinnaga. Foto: R.A.A.A.M.

R.A.A.A.M. võitis etendusega «Libahunt» Belgradis Slavija rahvusvahelisel teatrifestivalil peaauhinna.

17. korda toimuva festivali programmis oli kaheksa lavastust Bulgaariast, Venemaalt, Iraanist, Valgevenest, Kasahstanist ja Serbiast. Festivali lavastusi hindas rahvusvaheline zürii ja festivali ainuke auhind, peapreemia skulptor Nikola-Kolja Milunovici pronksist Don Quijote otsustati anda R.A.A.A.Mi lavastusele.

Zürii liige Angelina Rosca tõi esile lavastuse sõnumi aktuaalsuse ja lavastaja leidliku ja ülimalt professionaalse klassikatõlgenduse ning mõjuva ja nüanssiderohke näitlejate mängu.

«Libahundi» esietendus toimus 8. juulil 2015. aastal Viinistu katlamajas ja nüüdseks on osaletud viiel festivalil.

Sügisel toimunud Balti Maja rahvusvahelisel festivalil võideti ka Peterburi teatrikriitikute eripreemia. Järgmised etendused on juba 25. ja 26. märtsil 9000 kilomeetri kaugusel, lavastaja kodulinnas Jakutskis, kus osaletakse festivalil «Желанный берег». Etendused toimuvad legendaarses Sahha teatris. Juuni alguses on «Libahunt» kutsutud Nauruse festivalile Kaasani ja septembris toimuvad külalisetendused Hiinas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles