Linnateatris avatakse Kalju Orro juubelinäitus

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Orro.
Kalju Orro. Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil kell 13 avatakse Tallinna Linnateatris uus fotonäitus «Hetkepüüdja. Kalju Orro 65». Näitus on pühendatud Kalju Orro 65. juubelisünnipäevale, näha saab valitud fotosid linnateatri inimesest ja lavatagusest maailmast.

«Kaljul on eriline oskus märgata hetki ja neid fotodele kinni püüda. Seal, kus linnateatris parasjagu midagi toimub, on alati olnud kohal tema – ükski sündmus ei ole jäänud tal pildistamata. Kalju fotokogu suurusega võrreldes on tegemist küll tibatillukese näitusega, kuid loodetavasti juhib see siiski tähelepanu Kaljule kui aktiivsele teatrielu jäädvustajale ja arhivaarile,» sõnas Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa.

Kalju Orro on töötanud teatris alates 1978. aastast ning selle aja jooksul jäädvustanud fotodele sündmusi, inimesi, ent mis peamine: erilisi hetki eesti teatrielus. Tema aastate jooksul aina täienev fotokogu ulatub kümnete tuhandete eksemplarideni. Näitusele valitud fotodele on püütud erilised hetketabamused igapäevasest teatrielust – seda nii etenduse ajal kui ka proovis, koduteatris ja väljasõitudel, lava ees ja taga.

Näitus avatakse linnateatri Panso saalis. Näituse koostajad on Reet Aus, Siim Vahur, Katre Rohumaa ja Helen Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles