Tallinna Keskraamatukogus toimub täna luulemaraton

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Andra Teede.
Kirjanik Andra Teede. Foto: Erik Prozes

Rahvusvahelise luulepäeva tähistamiseks toimub täna, 21. märtsil Tallinna Keskraamatukogus traditsiooniline Luulemaraton. Keskraamatukogu peamajas (Estonia pst 8) kõlab eestikeelne luule ning võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) saab kuulata vene- ja inglisekeelset luulet.

Tänavune Luulemaraton keskendub ühiskonnakriitilisele luulele ning päeva jooksul kõlavad luuletused eelkõige ühiskondlikest normidest, maailmavaadetest ja poliitikast. Kuna 2017. aasta on Eestis laste ja noorte kultuuriaasta,  saavad sõna valdavalt noored loojad.

Võõrkeelse kirjanduse osakonna fuajees ja Loovuse toas (Liivalaia 40) loetakse luulet kell 17-20. Vene keeles loevad Dmitri Krasnov, Juri Lutsep, Antipa Moltšun, Ljudmila Kazarjan, P.I.Filimonov, Igor Kotjuh ja Nikita Dubrovin. Inglise keeles esitab oma loomingut aga juba viiendat aastat Eestis resideeruv USA luuletaja El Dären Clere, kes kannab muuhulgas ette oma esimese eestikeelse luuletuse. Võõrkeelse luulemaratoni päevajuhiks on P.I. Filimonov. Maratonil üllatavad osalejaid põneva flashmob tantsuga V.A.T. Crew noored.

Eestikeelse kirjanduse osakonna (Estonia pst 8) eestikeelse luulemaratoni päevakava on järgmine:

12.00 – Andra Teede

13.15 – Ilmar Trull

15.00 – Azma

16.00 – Teele Lember

17.00 – Birk Rohelend

18.00 – Kristjan Haljak

Eestikeelse luulemaratoni päevajuhiks on luuletaja ja kultuuriürituste korraldaja Steven Vihalem. Üritusel on esinejate vahel vaba lava, kus igal huviline saab esitada luuletusi.

Tallinna Keskraamatukogu korraldab Luulemaratoni alates 2011. aastast. Luulemaratoni eesmärgiks on pakkuda raamatukogu lugejatele võimalust nautida kogu päeva jooksul Eesti luuletajate luulet elavas esituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles