Suri Enn Vetemaa (5)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Vetemaa
Enn Vetemaa Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Täna andis Eesti Kirjanike Liit teada, et elavate kirjast on lahkunud kirjanik, tõlkija ja helilooja Enn Vetemaa (19362017).

Viljaka kirjaniku sulest on ilmunud arvukalt novelle, romaane, filmistsenaariume ning näidendeid, nende hulgas tuntud ja armastatud «Kalevipoja mälestused», «Eesti näkiliste välimääraja», «Krati nimi oli Peetrus» jt. Heliloojana on ta eelkõige 1990. aastatel kirjutanud instrumentaalteoseid.

Vetemaa, kellel on nii keemiainseneri kui ka Tallinna Konservatooriumi kompositsioonieriala haridus, on töötanud muu hulgas Tallinna Paberivabrikus meistrina (1959–1960), ajakirja Küsimused ja Vastused kaastöölisena (1963–1965), ETV vanemtoimetaja ning kirjandus- ja kunstisaadete peatoimetajana (1965–1969), kirjanike liidu luulekonsultandina (1969–1976), kirjastuse Kupar juhina ning vabakutselise kirjanikuna.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles