Sofi Oksaneni romaan saab filmiks

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Jaanus Lensment

Sofi Oksaneni teine romaan «Baby Jane» tuuakse kinolinale, filmi režissööriks saab auhinnatud dokumentalist Katja Gauriloff, kirjutatakse YLE uudisteportaalis.

«Baby Jane» (2005) on menukirjaniku teine romaan, mis räägib kahest teineteist armastavast naisest, keda vaevab sügav masendus. Gauriloff teadis kohe kui oli romaani lugenud, et tahaks sellest filmi teha.

«Professionaalsete uute väljakutsete esitamine endale on väga põnev,» rääkis seni dokumentalistina tuntud Gauriloff, kelle jaoks on tegemist esimese mängufilmiprojektiga. «Oleme teinud suuri, rahvusvahelisi dokumentaalfilme, kus eelarved tihti samas klassis, mis mängufilmidel. Näitlejate ja kindla stsenaariumi järgi töötamine tõotab tulla väga huvitav.»

Mängufilmi «Baby Jane» eelarve on 1,2 miljonit eurot. Oksaneni romaanil «Puhastus» põhineva samanimelise filmi eelarve oli tõsi küll kaks korda suurem.

Filmis mängima hakkavad näitlejad avalikustatakse tuleval suvel, mil filmivõtted algavad. Esilinastus peaks toimuma 2018. aasta lõpus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles