Vahur Kersna toob ekraanile portreesaate Mati Talvikust

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telemehed Vahur Kersna ja Mati Talvik.
Telemehed Vahur Kersna ja Mati Talvik. Foto: ERR

Homme tähistab sünnipäeva ETV legendaarne saatejuht Mati Talvik ning sel puhul jõuab ekraanile Vahur Kersna uhiuus portreesaade «Talvik, Eesti Televisioonist», mis annab põhjaliku ülevaate telemehe mõtetest, tegemistest ja olemusest.

Eesti Televisiooni vapinägu Talvik on töötanud televisioonis 50 aastat. Kahe tunni pikkuse saate jooksul saavad sõna paljud Talviku kolleegid ja sõbrad ning nii moodustub telemehest värvikas portree.

«Mati on legend. Kuigi väljendid «legend» ja «legendaarne» on viimasel ajal kergekäelisest kasutusest üsna võidunud ja amorfseks veninud. Tegelikult on Mati ju ETV ainus suur, päris tõeline ja vaieldamatu Legend – just suure tähega,» ütleb portreesaate autor Vahur Kersna.

Tunnustavaid sõnu jagub ka Mati Talviku ammustel kolleegidel, kes kinnitavad, et Talvik on tõeline fenomen, kes annab põhjust nii imetlemiseks kui ka õppimiseks.

Portreesaade Mati Talvikust on ETV ekraanil homme, 11. aprillil, kell 21.40. Saate autor on Vahur Kersna, režissöör Andres Lepasar, produtsent Ruth Heinmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles